menu
  • In het Drents
  • In het Nederlands

Biografie

Harm Dijkstra en Roelof Klinkhamer ( beide van 1961) uit Sleen vormen sinds 1987 het Drentstalige cabaretduo “Harm en Roelof”. Echter, al vanaf hun vroegste herinnering zijn ze samen als boezemvrienden. Ze doorliepen samen de kleuterschool en de lagere school in Sleen, gingen samen naar het voortgezet onderwijs, totdat Roelof naar de landbouwschool ging om boer te worden, en Harm naar de P.A. om voor onderwijzer te leren.

 Geboorte Harm

Samen zingen doen ze vanaf hun achtste jaar bij het kinderkoor van de zangvereniging in Sleen.
Harm en Roelof beleefden hun jeugd als echte plattelandskwajongens,  en het plezier van toen stralen ze nog steeds uit. De teksten en de muziek worden zelf geschreven en gecomponeerd. Ieder jaar wordt het programma voor een groot deel vernieuwd, want Harm en Roelof  hebben een drukke agenda en staan elk jaar ook in de grote theaters in Drenthe. Een avond met Harm en Roelof  is een heerlijke mengeling van zeer herkenbare,actuele zaken die op muzikale wijze de reveu passeren. Er wordt veel gelachen tijdens de voorstelling, maar er is ook veel ontroering. En alles in het Drents zoals dat gesproken wordt in het zandgedeelte van zuid-oost Drenthe.

Er zijn inmiddels vijf cd’s van dit duo verschenen en in september 2006 is de jubileum-DVD `Daor in de verte lig mien darp` gepresenteerd die  genomineerd werd voor de Dagblad van het Noorden streektaalprijs. In 1999 mocht het duo Harm en Roelof als eerste de door de Drentse vereniging ´t Aol volk ingestelde `Buiskooltroffee` ontvangen, een culturele prijs die toegekend wordt aan personen of instanties die op een eigentijdse manier de streekcultuur uitdragen. Roelof Klinkhamer is in het dagelijks leven akkerbouwer en is in Sleen commandant van de brandweer. Harm Dijkstra is vakleerkracht muziek aan vier basisscholen in de gemeente  Emmen en is daarnaast  presentator van het  Drentstalige programma `Hemmeltied` dat elke zaterdagmorgen bij Radio Drenthe te horen is.

Geboorte Roelof