menu
  • In het Drents
  • In het Nederlands

Oeze Biografie

Harm Dijkstra en Roelof Klinkhamer ( beide van 1961) oet Slien  vörmt sinds 1987 het Drentstalige cabaretduo “Harm en Roelof”. Maar, al vanof heur vrogste herinnering bint zie al boezemvrunden Ze zaten samen op de kleuterschoel, en op de legere schoel in Slien en gungen daornao samen hen Hesselen hen de MAVO. Daornao gng Roelof hen de landbouwschoel um boer te worden, Harm gung leren veur underwiezer.

 Geboorte Harm

Samen zingen doet zie vanof heur achtste jaor bij het kinderkoor van de zangvereniging in Slien, later bij’t grote koor.
Harm en Roelof waren in heur jeugd echte plattelandsjongs,  en het plezeer van toen straalt zie nog altied oet. De teksten en de muziek wordt zölf schreven en componeerd. Elk jaor wordt het programma voor een groot diel verneid, want Harm en Roelof  hebt een drokke agenda en staot elk jaor ook in de grote theaters in Drenthe. Een aovond met Harm en Roelof  is een heerlijke mengeling van hiele herkenbare,actuele zaken die op muzikale wieze de reveu passeert. Er wordt veul lacht tiedens de veurstelling, maar d’r is ok veul ontroering. En alles in het Drèents zoals dat spreuken wordt in het zandgedielte van zuud-oost Drenthe.

Er bint inmiddels vief cd’s van dit duo verschenen en in september 2006 is de jubileum-DVD `Daor in de verte lig mien darp` presenteerd die nomineerd wuur veur de Dagblad van het Noorden Sreektaalpries. In 1999 much het duo Harm en Roelof als eerste de deur de Drentse vereniging ´t Aol volk instelde `Buiskooltroffee` ontvangen, een culturele pries die toekend wordt aan personen of instanties die op een eigentiedse wieze de streekcultuur oetdraagt. Roelof Klinkhamer is in het dagelijks leven akkerbouwer en is in Slien commandant van de brandweer. Harm Dijkstra is vakleerkracht muziek aan veer basisschoelen in de gemiente  Emmen en is daarnaost  presentator van het  Drentstalige programma `Hemmeltied` dat elke zaterdagmörgen bij Radio Drenthe te heuren is. 
Harm en Roelof, een eigentieds Drèents-talig cabaretduo dat in Drenthe zien weerga niet kent !

Geboorte Roelof