menu
 • In het Drents
 • In het Nederlands

Liedties

Harm en Roelof heb’m al veule cd’s en ’n paar dvd’s maakt. Hier heb’m we ze allemaol op een rij zet.

 • 25 jaar Harm en Roelof

  De 19 bekendste en meest gevraagde liedjes van Harm en Roelof op een cd. Je zou kunnen zeggen: Het Beste Van Harm en Roelof. Na 25 jaar was het tijd om een cd samen te stellen met de liedjes die het publiek na zoveel jaren nog graag hoort. Harm en Roelof: twee kerels die al hun hele leven samen optrekken, houden van humor maar ook romantisch en gevoelig zijn. Als u van hun muziek houdt dan mag deze cd zeker niet ontbreken. De 19 bekendste en meest gevraagde liedjes van Harm en Roelof op een cd. Je zou kunnen zeggen: Het Beste Van Harm en Roelof. Na 25 jaar was het tijd om een cd samen te stellen met de liedjes die het publiek na zoveel jaren nog graag hoort. Harm en Roelof: twee kerels die al hun hele leven samen optrekken, houden van humor maar ook romantisch en gevoelig zijn. Als u van hun muziek houdt dan mag deze cd zeker niet ontbreken.
 • Zolt van de Zee

  Het in 2009 verschenen album van Harm en Roelof. Wat moeten Drenthen nou met de zee? Wij hebben alles in Drenthe, behalve de zee. Misschien dat wij juist daorum zo door die zee geïnspireerd zijn. Het roept romantische gevoelens op, maar geeft ok hilarische toestanden als ome Jans en Tante Griet naar Terschelling gaan. In november komt de wind van zee over Drenthe, en dat maakt die maand tot één van de sfeervolsten van het jaar, althans, volgens ons. En waarom doet pappe zo raar als die van het voetbalveld komt? Ullie und Grädel uit Duitsland gaan ook naar de kust en komen daar zeer gastvrije Hollanders tegen. Kortom: "Zolt van de zee" geeft smaak aan het leven. Een heerlijke luister- Cd voor lange avonden, lange ritten in de auto, en voor een ieder die van onvervalst Drents houdt. Het in 2009 verschenen album van Harm en Roelof. Wat moeten Drenthen nou met de zee? Wij hebben alles in Drenthe, behalve de zee. Misschien dat wij juist daorum zo door die zee geïnspireerd zijn. Het roept romantische gevoelens op, maar geeft ok hilarische toestanden als ome Jans en Tante Griet naar Terschelling gaan. In november komt de wind van zee over Drenthe, en dat maakt die maand tot één van de sfeervolsten van het jaar, althans, volgens ons. En waarom doet pappe zo raar als die van het voetbalveld komt? Ullie und Grädel uit Duitsland gaan ook naar de kust en komen daar zeer gastvrije Hollanders tegen. Kortom: "Zolt van de zee" geeft smaak aan het leven. Een heerlijke luister- Cd voor lange avonden, lange ritten in de auto, en voor een ieder die van onvervalst Drents houdt.
 • DVD: Daor in de verte ligt mien darp

  ”Daor in de verte lig mien darp” ( 2006)

Ter gelegenheid van oes twintig-jaorig jubileum hebt wij op zeer professionele wieze de mooiste nummers van de ofgelopen twintig jaor op DVD vast laoten leggen. De basisopnames bint maakt op 1 april 2006 in’t Oelnbret in Daolen, en daornao bint er mooie opnames in- en rondum Slien maakt ter aanvulling en illustratie van de liedties. Er staot zölfs bielden oet New York op. De DVD bestiet oet een groot aantal serieuze numers zoals het titellied ‘Daor in de verte lig mien darp,”de mooiste meid van Slien, “Geel is de braom”, het” Drents wichtien”, “Bij stam van de aole lindeboom”, enz. 
De opnames bint prachtig worden !
Wieder staot er drie volledige conferences op: de bekendste is die over Loebas, wieder “Oh Gloria” en “Jans en Geert” met alles er op en er an, met als ofsluting de “dikke riespolka”. En natuurlijk wordt er ofsleuten met “Drèents”, een lied dat inmiddels deur veul Drenten zungen wordt.

Janderman van den Berg oet Emmen dee de productie.
Dizze DVD kreeg een nominatie veur de Dagblad van het Noorden streektaolpries! 
Een prachtig document dat elke Harm en Roelofliefhebber hebben möt. ”Daor in de verte lig mien darp” ( 2006) Ter gelegenheid van oes twintig-jaorig jubileum hebt wij op zeer professionele wieze de mooiste nummers van de ofgelopen twintig jaor op DVD vast laoten leggen. De basisopnames bint maakt op 1 april 2006 in’t Oelnbret in Daolen, en daornao bint er mooie opnames in- en rondum Slien maakt ter aanvulling en illustratie van de liedties. Er staot zölfs bielden oet New York op. De DVD bestiet oet een groot aantal serieuze numers zoals het titellied ‘Daor in de verte lig mien darp,”de mooiste meid van Slien, “Geel is de braom”, het” Drents wichtien”, “Bij stam van de aole lindeboom”, enz. De opnames bint prachtig worden ! Wieder staot er drie volledige conferences op: de bekendste is die over Loebas, wieder “Oh Gloria” en “Jans en Geert” met alles er op en er an, met als ofsluting de “dikke riespolka”. En natuurlijk wordt er ofsleuten met “Drèents”, een lied dat inmiddels deur veul Drenten zungen wordt. Janderman van den Berg oet Emmen dee de productie. Dizze DVD kreeg een nominatie veur de Dagblad van het Noorden streektaolpries! Een prachtig document dat elke Harm en Roelofliefhebber hebben möt.
 • Wecken en wokken

  “Wecken en wokken” (2006) Wecken en wokken was de titel van het cabaretprogramma van Harm en Roelof in het seizoen 2005/2006. Het openingnummer ‘Alles giet er stil um deur” is gemaakt naar aanleiding van het plotselinge overlijden van Albert Eising uit Wachtum, de eigenaar van’t Oelnbret in Dalen waor wij vaak optreden. Twee maanden na het overlijden van Albert, zijn wij het cabaretseizoen in ’t Oelnbret met dit nummer begonnen. Veel mensen zullen de gevoelens die bezongen worden als men het overlijdensbericht van een bekende krijgt, herkennen.

Maar is ook heerlijke humor te horen, zoals in “Thoeszörg” , “de dikke ries-polka ‘van Jans en Geert, de alter-ego’s van Harm en Roelof, en “oh Gloria”, over liefde op’t eerste gezicht van een jongen die, al flink op leeftijd, tot dan toe nog bij z’n moeder inwoont. “Maonlicht in dien ogen” is misschien wal het meest romantische lied van Harm en Roelof en ook het ‘Trektochtlied” staat op deze cd, die uitgereikt is op 1 september 2006 aan Burgemister Bert bouwmeester van Coevorden, in de feesttent in Sleen, in aanwezigheid van 1500 man publiek, tijdens de viering van het 20-jaorig jubileum van Harm en Roelof. “Wecken en wokken” (2006) Wecken en wokken was de titel van het cabaretprogramma van Harm en Roelof in het seizoen 2005/2006. Het openingnummer ‘Alles giet er stil um deur” is gemaakt naar aanleiding van het plotselinge overlijden van Albert Eising uit Wachtum, de eigenaar van’t Oelnbret in Dalen waor wij vaak optreden. Twee maanden na het overlijden van Albert, zijn wij het cabaretseizoen in ’t Oelnbret met dit nummer begonnen. Veel mensen zullen de gevoelens die bezongen worden als men het overlijdensbericht van een bekende krijgt, herkennen. Maar is ook heerlijke humor te horen, zoals in “Thoeszörg” , “de dikke ries-polka ‘van Jans en Geert, de alter-ego’s van Harm en Roelof, en “oh Gloria”, over liefde op’t eerste gezicht van een jongen die, al flink op leeftijd, tot dan toe nog bij z’n moeder inwoont. “Maonlicht in dien ogen” is misschien wal het meest romantische lied van Harm en Roelof en ook het ‘Trektochtlied” staat op deze cd, die uitgereikt is op 1 september 2006 aan Burgemister Bert bouwmeester van Coevorden, in de feesttent in Sleen, in aanwezigheid van 1500 man publiek, tijdens de viering van het 20-jaorig jubileum van Harm en Roelof.
 • Zie is zo mooi

  “Zie is zo mooi” (2003)
“Zie is zo mooi” slaat op “de mooiste meid van Slien”, het bekendste nummer van Harm en Roelof dat puur natuur op deze cd staat, dus alleen met piano en zang, live opgenomen in’t Oelnbret in Dalen. Een zweem nostalgie komt voorbij in ‘De Mottenkampsteeg”, een prachtig verhaal over de voorbereiding van de komst van de Koningin naar ons dorp en de her-oprichting van boerenblaoskapel, het hilarische lied over Jans en Griet die uit fietsen gaan, waorbij Jans van alles aan de fiets mankeert, 
“Jans en Geert” die erg verliefd zijn op Hiltje, wie of wat dat dan ok maar wezen mag, en nog veel meer! Alle teksten en muziek zijn van Harm en Roelof, de arrangementen van Harro Wimmenhove.
Het eerste exemplaar is aangeboden aan Albert -en Grietje Eising de toenmalige eigenaren van ’t Oelnbret in Dalen. “Zie is zo mooi” (2003) “Zie is zo mooi” slaat op “de mooiste meid van Slien”, het bekendste nummer van Harm en Roelof dat puur natuur op deze cd staat, dus alleen met piano en zang, live opgenomen in’t Oelnbret in Dalen. Een zweem nostalgie komt voorbij in ‘De Mottenkampsteeg”, een prachtig verhaal over de voorbereiding van de komst van de Koningin naar ons dorp en de her-oprichting van boerenblaoskapel, het hilarische lied over Jans en Griet die uit fietsen gaan, waorbij Jans van alles aan de fiets mankeert, “Jans en Geert” die erg verliefd zijn op Hiltje, wie of wat dat dan ok maar wezen mag, en nog veel meer! Alle teksten en muziek zijn van Harm en Roelof, de arrangementen van Harro Wimmenhove. Het eerste exemplaar is aangeboden aan Albert -en Grietje Eising de toenmalige eigenaren van ’t Oelnbret in Dalen.
 • De Likstien

  “Likstien” ( 2000)
Een heerlijke luister-cd, met gevoelige- en romantische nummers en ook veel humor. Typische Harm en Roelofliedjes en teksten. “Jans en Geert” willen bij de brandweer en maken een parodie op de vele shantykoren in Drenthe door als “Zandmatrozen “op te treden, er wordt op echte Drentse wijze een kapvergunning aangevraagd, en wij nemen U mee op visiete waar hele byzundere zaken in de weck terecht komen.
En de toestand in de wereld wordt gerelativeerd in ‘de Likstien”.
Het eerste exemplaar is aangeboden aan RTV Drenthe, in de persoon van de toenmalige directeur Rob Staal. “Likstien” ( 2000) Een heerlijke luister-cd, met gevoelige- en romantische nummers en ook veel humor. Typische Harm en Roelofliedjes en teksten. “Jans en Geert” willen bij de brandweer en maken een parodie op de vele shantykoren in Drenthe door als “Zandmatrozen “op te treden, er wordt op echte Drentse wijze een kapvergunning aangevraagd, en wij nemen U mee op visiete waar hele byzundere zaken in de weck terecht komen. En de toestand in de wereld wordt gerelativeerd in ‘de Likstien”. Het eerste exemplaar is aangeboden aan RTV Drenthe, in de persoon van de toenmalige directeur Rob Staal.
 • Meneuvels

  “Meneuvels”. ( 1997)
Meneuvels is Drents voor “fratsen”. Na het succes van “Over vrouwlu enzo” hadden wij nog zoveel materiaal liggen dat wij een jaar later besloten hebben om hielemaol zelf een cd samen te stellen. Prachtige ballades zoals ‘Daor in de verte lig mien darp” en “Geel was de braom”, maar ook met het humoristische verhaal over een club jongkerels die naar de ganzenmarkt in Coevorden gaat. Ook staat er een volledige conference op: die van gemientebode “Henderik Maatjes” , die vertelt over zijn ervaringen tijdens trouwerijen in’t gemientehuis van Sleen en zijn diepe verlangen om zulks zelf nog eens mee te maken. Het nummer New York springt er uit door z’n jazz-achtige muziek en de alter ego’s van Harm en Roelof, ‘Jans en Geert”, zingen de Zwienebienenblues.
Ook op deze CD zijn de arrangementen van Harro Wimmenhove.
Onze “ontdekkers”, Hennie Kuyer en Jans Polling, hebben de eerste exemplaren gekregen. “Meneuvels”. ( 1997) Meneuvels is Drents voor “fratsen”. Na het succes van “Over vrouwlu enzo” hadden wij nog zoveel materiaal liggen dat wij een jaar later besloten hebben om hielemaol zelf een cd samen te stellen. Prachtige ballades zoals ‘Daor in de verte lig mien darp” en “Geel was de braom”, maar ook met het humoristische verhaal over een club jongkerels die naar de ganzenmarkt in Coevorden gaat. Ook staat er een volledige conference op: die van gemientebode “Henderik Maatjes” , die vertelt over zijn ervaringen tijdens trouwerijen in’t gemientehuis van Sleen en zijn diepe verlangen om zulks zelf nog eens mee te maken. Het nummer New York springt er uit door z’n jazz-achtige muziek en de alter ego’s van Harm en Roelof, ‘Jans en Geert”, zingen de Zwienebienenblues. Ook op deze CD zijn de arrangementen van Harro Wimmenhove. Onze “ontdekkers”, Hennie Kuyer en Jans Polling, hebben de eerste exemplaren gekregen.
 • Over vrouwluu en zo

  “Over vrouwluu en zo.” 
De eerste CD van Harm en Roelof, die gemaakt is, in samenwarking met het duo DAMPO ( André Damming en Jans Polling.) De live-opnames zijn gemaakt in Sleen, Borger, Balloo en Wijster in 1995 en-96. In zowat elk nummer komt wel een vrouw of een meisje voor, vandaar de titel ”Over vrouwlu enzo.

Behalve “De mooiste meid van Slien” staat op deze cd ook het prachtige “Drèents wichtie”, een lied over een Joods meisje ten tijde van de tweede wereldoorlog.
Samen zingen wij als ofsluiting het lied over de liefde voor onze taal, “Drèents”
Samen met de mooie lusterliedjes van het duo Dampo en de arrangementen van Harro Wimmenhove is dit een zeer veelzijdige cd, waarvan het eerste exemplaar is aangeboden aan gedeputeerde en streektaalcollega Marga Kool. “Over vrouwluu en zo.” De eerste CD van Harm en Roelof, die gemaakt is, in samenwarking met het duo DAMPO ( André Damming en Jans Polling.) De live-opnames zijn gemaakt in Sleen, Borger, Balloo en Wijster in 1995 en-96. In zowat elk nummer komt wel een vrouw of een meisje voor, vandaar de titel ”Over vrouwlu enzo. Behalve “De mooiste meid van Slien” staat op deze cd ook het prachtige “Drèents wichtie”, een lied over een Joods meisje ten tijde van de tweede wereldoorlog. Samen zingen wij als ofsluiting het lied over de liefde voor onze taal, “Drèents” Samen met de mooie lusterliedjes van het duo Dampo en de arrangementen van Harro Wimmenhove is dit een zeer veelzijdige cd, waarvan het eerste exemplaar is aangeboden aan gedeputeerde en streektaalcollega Marga Kool.